Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Fekete Enikő-Gyógytornász-Craniosacralis Terapeuta
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Csány László tér 1.Email: fekete.eniko1973@gmail.com
Web: http://enikogyogytorna.hu/Telefon: +36 30/247-1855

Bevezető

Rendelési idő

Hétfő 15-19 óra
Kedd 10-18 óra
Szerda 13-19 óra
Csütörtök 10-16 óra
Péntek 8-12 óra


Bemutatkozás

A rendszeres mozgás mindig része volt életemnek – sportoltam -
így nem volt kérdés számomra, hogy egy egészséges életmóddal kapcsolatos pályát válasszak.


Diplomáim:
• Pécsi Orvostudományi Egyetem Egészségügyi Főiskola Zalaegerszegi Tagozat, Gyógytornász Szak, 1994
• Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Humánkineziológia Szak, 2001
• Upledger Institute - Craniosacralis terapeuta, 2010

Oktató és gyógyító tevékenységem mind hatékonyabbá tétele érdekében hazai – és külföldi előadók által vezetett továbbképzéseken rendszeresen részt veszek (részletesen az önéletrajz menüpont alatt olvasható). Tapasztalataimmal, szaktudásommal, megértő odafordulással azon vagyok, hogy segítsek a hozzám fordulóknak egészségük megőrzésében, betegségek megelőzésében és panaszaik,- problémáik enyhítésében, a testi-lelki harmónia megteremtésében.


Szolgáltatások:

Craniosacralis terápia
Egy új lehetőség az öngyógyító folyamatok serkentésére csecsemőtől időskorig.
Gyógyuljon gyengéd érintésekkel ellazult állapotban!
A craniosacralis terápia egy különösen gyengéd, mélyreható kezelési forma, mely csökkenti a felgyülemlett stresszt, segít a betegségek megelőzésében és gyógyításában egyaránt. Merőben más, mint a masszázs, csontkovácsolás vagy egyéb manuális terápiák ahol nagyobb fizikai erőt alkalmaznak. A craniosacralis terápia során finom, apró mozdulatokkal a test természetes ritmusát követve idézünk elő változást a szervezetben. A mintegy 40 éves múlttal rendelkező amerikai módszer lehetőséget ad a szervezet természetes öngyógyító folyamatainak serkentésére, az életminőség javítására, a testi-lelki harmónia megteremtésére.
Javítja az immunrendszer működését és jó közérzetet biztosít.


Babamasszázs-torna

„Mikor menedéket keresek az élet kimerítő harca elől, Kisbabám szemébe nézek, és békét találok ott” Martha F. Crow
Babamasszázs-babatorna
Nincs szebb ajándék egy nő, egy anya számára, mint megismerni kisbabáját és megtanulni az érintés művészetét, melyre remek lehetőséget kínál a babamasszázs,-babatorna rendszeres alkalmazása. A csecsemők egészséges szellemi fejlődésének, valamint a beilleszkedési-és alkalmazkodóképesség kialakulásának legfontosabb meghatározója a testi kapcsolat: az ölelés, az ölben tartás és a hordozás. És van-e meghittebb dolog a gyengéd érintésnél? A babamasszázs nem csupán a lelki fejlődést határozza meg, hanem gyorsabb súlygyarapodást eredményez és javítja az immunrendszer működését is. Az érintés nem luxus, hanem alapvető emberi szükséglet.
A masszírozás alkalmat teremt Önnek és kisbabájának, hogy jól megérdemelten együtt töltsenek egy kis időt. A masszázs segíthet az esetleges feszültség feloldásában.


Gyermek-gyógytorna

„A játék az ifjúkor tündöklő napja, melynek sugarai a felnőtt ember életét is beragyogják. A játék a gyermek vágya, hogy már felnőtt legyen, s a felnőtt álma, hogy újra gyerekké váljon.”
15 éves pályafutásom során mindig kerestem a lehetőségét a gyermekekkel történő foglalkozásnak. Az egészséges életmódra nevelést nem lehet elég korán kezdeni. Sportemberként és gyógytornászként egyaránt arra törekszem, hogy mind a családomat, mind a hozzám forduló pácienseket erre neveljem, tanítsam. Már csecsemőkorban célszerű elkezdeni, beépíteni a napirendbe a babák gyengéd masszírozását és tornáztatását (részletesen lsd. babamasszázs-babatorna menüpont alatt), valamint korspecifikus játékos gyakorlással kell folytatni a rendszeres mozgást.


Lovasterápia:

„Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik”. Anatole France
A lovon, mint „élő tornaszeren” végzett mozgásterápia komplex hatású, mely hat a fizikumra, a pszichére, a kommunikációra és a szociális készségekre egyaránt. A lovon egy állandóan változó egyensúlyi helyzethez kell alkalmazkodni, mely folyamatos izommunkát, helyes testtartást követel. A ló mozgása három dimenzióban történik. A ló „motorjától”- hátsó lábaitól - indulva a 3 D-s inger - mely olyan, mint az emberi járás - áttevődik a lovas medencéjére, innen pedig tovaterjed a gerincen felfelé a központi idegrendszerbe. Az agyat olyan stimulus éri, mintha a lovon ülő járna, ami járásképtelen pácienseknél különösen fontos. Lovon ülve kiváló lehetőség nyílik preventív és terápiás célú gerinctorna (gerincmobilizálás, törzsizomzat erősítése, speciális korrekció) végrehajtására minden korosztálynak. A lovaglás kortalan sport, ennélfogva a lovasterápia is!


Munkahelyi torna


Egész nap ülő munkát végez? Sokat ül számítógép előtt? Sok stressz éri? Fizikai munkát végez? Gyakran fáj a nyaka,-háta? Migrénes vagy sokszor fáj a feje? Nem tud lazítani? Nehezen koncentrál a feladataira?
Ha az imént feltett kérdések közül „igen”-el válaszolt akár csak egy kérdésre is, és úgy érzi segíthetek Önnek panaszai enyhítésében, a stressz oldásában, a helyes, izületkímélő életmód,- munkahelyzetek kialakításában, forduljon hozzám bizalommal, megkeressük az Önnek megfelelő megoldást, akár egyéni kezelés kis csoportos foglalkozás keretében.


A rendszeres mozgás mindig része volt életemnek – sportoltam - így nem volt kérdés számomra, hogy egy egészséges életmóddal kapcsolatos pályát válasszak. Diplomáim: • Pécsi Orvostudományi Egyetem Egészségügyi Főiskola Zalaegerszegi Tagozat, Gyógytornász Szak, 1994 • Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Humánkineziológia Szak, 2001 • Upledger Institute - Craniosacralis terapeuta, 2010 Oktató és gyógyító tevékenységem mind hatékonyabbá tétele érdekében hazai – és külföldi előadók által vezetett továbbképzéseken rendszeresen részt veszek (részletesen az önéletrajz menüpont alatt olvasható). Tapasztalataimmal, szaktudásommal, megértő odafordulással azon vagyok, hogy segítsek a hozzám fordulóknak egészségük megőrzésében, betegségek megelőzésében és panaszaik,- problémá ik enyhítésében, a testi-lelki harmónia megteremtésében.

Keresőszavak

Gyógytorna; gerinctorna; craniosacralis terápia; stressz oldása; gerincsérv, ízületi fájdalmak, depresszió, pánikbetegség, neurológiai betegségek, nőgyógyászati problémák, gyermekkori zavarok, epilepszia, magatartás zavarok, dysgráfia, dyskalkúlia, dyslexia, stb...kezelése. Fizioterápia, kinesiotape, manuálterápia, babamasszás, mozgásfejlesztés, Gyógytornász-Craniosacralis Terapeuta, Fekete Enikő-Gyógytornász-Craniosacralis Terapeuta, Zalaegerszeg


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0