Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Szentpéterúr Település
Cím: 8762 Szentpéterúr, Petőfi S. u. 1.Email: onk.szentpeterur@gmail.com
Web: http://szentpeterur.hu/Telefon: 92/568-016, 92/568-017

Bevezető

Szentpéterúr Zala megye keleti részén, a Balaton felé eső oldalon fekszik. A Zalai-dombságot a Principális csatorna és az Alsó-Zala észak-déli irányú völgyeivel felszabdalja, közrefogva a kisebb egységet, a Zalaapáti hátat, melynek dombjai között található a település. A falutól északra a 76-os út, délre a 75-ös út halad, innét közelíthető meg Pacsa felől Szentpéterúr. A dombhátakat itt jobb minőségű talaj borítja, ami kedvező a mezőgazdaságnak. A térség éghajlata mérsékleten meleg, mérsékelten nedves, enyhe telű. A kemény téli fagy és az erős nyári felmelegedés az ország tájához viszonyítva egyaránt ritkább. Az évi napsütés csupán 1800-1900 óra, különösen szembetűnő a nyári hónapok kedvezőtlen napfénytartalma. Az enyhébb tél ellenére itt később tavaszodik. Kedvező a vízellátottság, az időszakos vízhiány nem éri el az aszály mértékét, ezért a növényzet még augusztusban is zöld. A jellegzetes szélirány a térség észak-déli irányú nyitottsága miatt főleg északi és déli. Zala megye keleti dombjait a kocsányos és kocsánytalan tölgy, a csertölgy, az akác és a gyertyánfa uralja. A község területének intenzív mezőgazdasági művelése miatt a természetes növénytakaró fokozatosan elszegényedett, ma már csak Zalacsány és Gétye irányában található összefüggő erdő, amelynek állatvilága gazdag, főleg őz, vaddisznó és szarvasok vannak jelen nagy számban. A községből jelzett gyalogos turistaút indul a hegyközségen át az úgynevezett Felsőerdőn keresztül a 76-os út felé.

Bemutatkozás

Szentpéterúr Községi Önkormányzat Képviselő-testülete, és minden lakója nevében nagy szeretettel köszöntünk minden kedves látogatót, aki bármilyen okból érdeklődést mutatott a Zala megye keleti részén, nagyon szép természeti környezetben fekvő, közel 1100 lelkes Szentpéterúr község iránt és ellátogatott weboldalunkra. Reméljük, hogy honlapunk böngészése során mindenki megtalálja a számára leghasznosabb információkat községünkről és hamarosan vendégeink közt üdvözölhetjük!

Keresőszavak

Szentpéterúr Település


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0